Setiap warna itu memberi seribu erti kepada setiap orang..
dan warna yang sangat memberi erti kepada saya adalah UNGU!~

21.6.13

Kisah Kasih Part III

Bismillahirahmanirahim..

alhamdulillah..baru selesai exam terakhir bersama kosmate. sy ada lg 2 paper, tp ini paper major terakhir..lepas exam tadi sempat berkumpul dan bersalaman berpelukan buat kali terakhir sebelum masing2 tinggalkan ukm tercinta :")

rasanya tak pernah sy menulis tentang rakan kelas, melainkan dalam surat rahsia saya semasa family day hari tu.
saya akui pelajar lelaki kelas kita berlainan sedikit daripada kelas2 lain. kurang nakalnya, malah dalam kelas pun diam je..Mizi, nanti kawin jgn lupa jemput, tak akan lupa tarian hindustan kau, Teh, selalu tak sekepala tapi akhir2 ni ada gunakan poket aku utk simpan rahsia hati kau kn :P,Sayut, antara org yg aku cukup kagumi ilmunya. aku doakan kau berjaya dgn apa yg kau minati sekarang. Zali, dulu masa tahun 1 pernah jd kaunselor aku, terima kasih :) iwan, dulu kita pernah rapat..pernah bagi aku coklat yg comel. terima kasih..cuma masuk final year ni mcm ada satu jurang. tak mengapa, asalkan kita tak bergaduh..ekhsan, u paling vouge.aku suka cara kamu yg konfiden dan positif dalam semua perkara. jgn pernah rasa disisihkan, sebab aku dan kawan lain memang tak pernah sisihkan kamu. dan hafiz..kawan lelaki yang paling rapat.dari tahun 1..masuk je kelas terus rasa boleh kamceng, lepas tu jadi cikgu aku ajar kecek klate..ingat tak kita kena marah dengan pak arab kat ptsl sebab gelak kuat?haha..pih, mcm aku cakap hari tu, apa pun jadi, kau tetap kawan aku.tetap bro aku. peribadi dan persahabatan perkara berbeza. minta maaf sebab teremosi dan marah kau hari tu. keep in touch oke..

pelajar perempuan yang macam banyak geng, hehe..fairuz dan pijah, jaga diri baik2, dulu masa tahun 1 n 2 selalu lepak bilik korang masa nak exam kan..tankz tau..bai, idayu, kita jarang bercakap tapi selalu kena usik dgn aku.sorry.. :) tikah, sarah,huda..jujur aku respect dgn anda. semoga terus berjaya ya..husna dan dalilah, dalam kelas antara orang yg rajin tegur dan bergurau dgn aku. dila, ingat tak masa ist year kita ada sikit krisis, sebab jadi satu group dlm kelas dr mawar..aku anggap tu proses kita saling kenal cara masing2.yela  sem 1 kan masa tu :) nik dan wani..rakan seperjuangan sy dalam meneliti manuskrip..maafkan aku kalau ada tercicir maklumat kat mana2 sepanjang kita siapkan tesis, wani, kuatkan semangat ya. mai dan ani, aku suka tgk persahabatan korang, comel je..hehe maafkan jugak kalau ada salah silap..ros..aku mintak maaf sebab lepas naik tahun 3 ni, aku dah jarang dgn kau.sampai kita dah renggang. tak mcm dulu2. byk kenangan dgn kau..igt tak kita pernah terkandas kat kajang, kena kejar org gila lepas tu lari menyorok dlm surau tengah2 malam..sumpah aku takut pegi kajang lagi lepas tu.haha..tankz ye sebab pernah pinjamkan telinga utk aku luahkan rasa dulu..aku doakan kau bahagia dgn apa yg kau pilih sekarang.chewah.hehe.. dan buat suhaila..terima kasih jgk sebab pernah cipta kenangan bersama dan sudi jadi pantunmate aku.ehh ada ke perkataan tu?hee..ulin pon..sorry sebab paksa masuk pantun ngan aku..hehe paling seronok masa berlatih pantun ngan korang.asyik gelak je..haha..dulu masa kita satu pusat tusyen kat tengku mahmud, aku selalu pinjam pensel warna hang masa nak lukis graf kan..xsangka jadi kosmet kat sini.hehe insyallah jumpa nanti baq hang.hehe..dan paling istimewa 3 orang bintang hati saya, yuna, madi dan ayu. terima kasih utk semuanya. tu je boleh cakap..sbb kalau cakap banyak mungkin entri ni boleh dijilid..haha 

dan sebenarnya saya tak pernah lupa 3 lagi rakan kita yang tak berpeluang menghabiskan perjuangan bersama. ilmiah, suha dan alia. mari kita doakan kejayaan mereka, kalau bukan dengan dalam ukm ini, mungkin berjaya dengan cara lain..masih terkilan kerana  xdapat bawa sahabat sy, alia utk terus bersama kita  sampai hari ini..

insyaallah nanti kita jumpa lagi di depan dectar berjubah hijau dan bertopi 4 segi. doakan kejayaan sy jugak.walaupun kita tak rapat dari mula dulu, tapi sy bersyukur kita tamatkan pengajian kita di sini dgn satu ikatan yang kuat dan penuh kasih sahabat. sayang kalian semua :)

wassalam




Kisah Kasih Part II

cerita tentang kasih keluarga di ukm belum tamat. dan ini pula cerita tentang keluarga yang kedua sy. keluarga pantun. jujur, saya rasa sangat bertuah diberi peluang berada dalam keluarga ini. keluarga yang penuh dengan kisah pahit manis bersama.

Kak Ton, kadang2 saya panggil mama ton, kadang2 ibu, suka hati je panggil.hehe..dulu masa 1st year kak ton ada msg ajak datang meeting pantun, tapi taknak. minat sebenarnya masa tu, cuma malu sebab sangat tak pandai. tak pernah langsung berpantun sebelum masuk ukm. tahun 2 baru join lepas sekali lagi kak ton msg..takut ngan kak ton dulu, kak ton macam garang, tp lama2 faham sendiri, kak ton mulut je kdg2 pedas, tp hati baik. terima kasih kak ton, matangkan neeya dgn kritikan dan teguran kak ton..ingat lagi, masa pertama kali masuk bestari, masa tu tgh berlatih kat bilik,kak ton cabar neeya utk dapat pemantun terbaik. dan esoknya neeya dapat jd pemantun terbaik utk pertama kalinya. lepas ni akan rindukan kak ton, akan rindu nak pegi tido rumah kak ton dan main masak-masak lagi.halalkan semuanya ye mama ton :")

Dr Zubir, Dr org pertama yg bawak sy masuk dalam bidang pantun ni..ingat lagi, dulu masuk pantun wakil kelas sebab kena ugut potong markah..lepas tu dr bwk pulak jd pemantun kpm dan seterusnya saya sampai ke tahap ni..bila dah tahun 3, dr bising jgk sebab sy sibuk dgn pantun, sampai lambat hantar kerja, tp dalam membebel , dr tetap semak pantun sy, amek tahu pasal pertandingan dan mcm2..masa bestari hari tu, kalah dengan uia sebab salah sendiri, balik bilik terus msg dr. dan dr bagi kata2 semangat..malam final, tetap dtg tgk walaupun kami xmasuk final..dr cakap, "kan sy dah janji nak dtg tgk korg masa final" terharunya sy masa tu..terima kasih ye dr utk semuanya.. akan ingat kata2 yg selalu dr bagi, "di persimpangan yg indah-indah, di situlah membawa faedah" p/s: jgn minum ais byk sgt ye :P

Che Lah..juga banyak menyokong sy dalam bidang ni. ingat lagi che lah ckp dulu, "kalau neeya xjoin pantun ni, sape yang nak wakilkan pusat bahasa?yg ada sekarang semua bdk2 kos lain, bdk2 sains.." dan sebab tu jgk sy bertahan dalam bidang ni. masa menang pantun ukm tahun 1 dulu esoknya ada tutorial che lah dan bila sy masuk kelas, che lah minta kawan2 kelas beri tepukan kat saya..hehe terima kasih che lah.halalkan semua ilmu :)

Abg Ijan..antara orang yg paling sy hormati dan kagumi ilmunya. dulu ingatkan abg ijan ni sombong, lepas kenal, tahu yg abg ijan baik sgt dan jiwa tangkap leleh..hehe..minta maaf sebab selalu lawan cakap abg ijan, kdg2 abg ijan carut neeya, neeya carut abg ijan balik..hehe..tankz jgk sbb tunaikan permintaan neeya nak makan kek tiramisu semalam..abg ijan mmg abg yang baik, amek berat pasal adik2, tp jeles sebab abg ijan syg arief lebih..ngee :P halalkan ilmu jgk ye abg ijan..

Abg Wan..ni la abg sy yg paling sporting..cool je.lepas integrasi yg pertama dulu, terus rapat dgn abg wan.selalu ikut abg wan keluar, pegi pasar, shopping..hehe..minta maaf sebab dlulu abg wan selalu jadi mangsa cemburu orang tu.. =.=" tankz jugak sebab selalu layan otak tak betul neeya ni, sanggup bawak neeya g lepak kat pantai bagan lalang malam2 sebab tgh tension. tankz jgk sbb selalu bawak pegi makan pegi jln2, pegi lepak dan selalu jgk bg nasihat pasal masa depan.. :)

Awwab dan Ayu, dua orang ni dulu pernah satu team dgn aku. ayu masa integrasi, awwab masa bestari. sgt best dgn korg..rilex je..haha lepas korang da xjoin pantun, mcm renggang sikit, tp semalam dpt jumpa balik dan aku rasa kita tetap sama mcm dulu..keep in touch ye :)

Azreen, teman sepantun yg sgt aku sayang. dulu tak rapat, tapi masa integrasi hari tu, sebulan lebih duduk bersama.susah senang sama2, dan terus jadi rapat. pernah menangis bersama, selalu bicara hati ke hati bersama..kenangan dgn kau tak akan aku lupa..tiga pertandingan aku team ngan kau, sangat best. aku selalu gelakkan pantun kau dan kdg2 kau plak gelakkan pantun aku kalau time kita sama2 bengong xde idea..haha..tankz sbb jadi sahabat terbaik aku :)

Arief Othman, juga teman sepantun aku yg terbaik. org yg paling selalu bergaduh, kutuk2 tp lepas tu baik balik. tankz sbb tak lokek kongsi ilmu..kalau buat pantun, mesti akan bagi kau tgk dulu lepas tu kau ubah sikit, aku alter sikit dan jadilah pantun bersama. hehe..terima kasih jgk sbb selalu jadi kaunselor aku dan suka bagi nasihat semua. satu benda aku perasan, aku susah nak dapat sorokkan apa2 dari kau. lama2 mesti kau akan tahu jgk. hee..terima kasih utk semuanya..semoga kita terus jadi sahabat..

utk adik2, ainur syikin, lulu dan efi..minta maaf sebab pernah marah korang. marah tanda sayang kan...syikin, lepas ni suka la kan xde org buli lagi..haha akak main2 je semua tu, mmg cara akak mcm ni.ainur, letopp! haha.ainur ada potensi, syikin pun, jgn sia-siakan..igt semua yg akak pesan dulu..kenangan dgn korg masa kat buzen dulu sgt best..lulu, efi, jgn takut utk gali ilmu yg kita minat.nanti akan nampak manfaatnya..gud luck utk semuanya :)

ahli kelaurga lain yang xdisebut, maaf, mungkin perkenalan kita tak seakrab mana, tapi kasa kalian sgt sy hargai. insyaallah sy tak akan lupa satu persatu wajah kalian. abg adham, abg pijon, abg firdaus, terima kasih atas perkongsian ilmu dan pengalaman. anda semua sangat hebat !

keluarga pantun saya, maafkan semua kesalahan. mungkin nanti ada ahli baru yg akan masuk, tapi harapnya nama sy tak akan dilupakan sebagai salah seorang ahli keluarga ni :)


20.6.13

Kisah Kasih

Dengan Nama Allah yg lagi Pemurah lagi Penyayang.

20 jun 2013. bermakna lagi tujuh hari aku di bumi ukm ini. dan teringin utk titipkan satu kisah tentang kasih. tentang keluarga aku di sini.

keluarga.

Along, angah, acik, tiga tahun bersama kalian adalah antara detik terindah dalam hidup saya. terima kasih untuk semuanya. terlalu banyak utk diungkapkan untuk terima kasih itu. mungkin kalian perasan, beberapa hari ni, saya sedikit beremosi. macam hilang mood utk bercakap. saya minta maaf..sy sebenarnya cuba utk hilangkan sedih untuk perpisahan kita nanti. semakin hampir hari berpisah, rasa seperti semakin cepat putaran detik jam..

buat Siti Rohayu Draman. along, along adalah kakak yg sangat baik. paling matang antara kita semua.terima kasih sebab selalu amek berat pasal ayong dan selalu bagi nasihat. minta maaf sebab banyak menyusahkan along, banyak sakitkan hati along dan banyak buat along terasa. dan pernah buat along menangis kan..nanti praktikal sorang2 kat sini jaga diri baik-baik, tp jgn baik sgt dengan orang, nanti orang pijak kepala kita. ayong pesan mcm ni sebab along selalu baik sangat dgn orang . i love u :)

untuk Nor Wahyuna Ramli, awk pendengar terbaik, angah. terima kasih. awak antara orang yang paling cepat perasan perubahan riak muka saya. sedih ke marah ke, paling sy tak lupa, awak boleh nampak air mata saya walaupun masa tu sy tak menangis, cuma tengah tahan nak menangis, dan awak diam-diam bg mesej, "i can see ur tears" tankz angah. sayang awak sangat2.dan sebab sayangkan awakla, saya sgt marah bila tau ada orang lukakan hati awak. sy tak suka tgk awk menangis, lemah macam hari tu. be strong oke..ingat semua pesan sy.hidup ni jgn terlalu terbawa-bawa kasih manusia yg belum tentu ikhlas. maafkan sy sebab dah banyak buat awak susah. hari ni pun saya susahkan awak lg kan.. :") tak tau nak cakap mcm mana. terima kasih terima kasih terima kasih..

Acik Nor Madihah Abd Rahman, org yg paling sama senget dgn sy. selalu jadi rumet sy. minta maaf sebab selalu marah awak kalau awak malas makan ubat. sy marah sebab sayang..sy takkan lupa masa sy batuk teruk dulu, awk sanggup naik bas dtg bilik sy dan paksa sy pergi klinik. terima kasih sebab selalu ingatkan saya pasal solat. alhamdulillah, sedikit demi sedikit sy berubah ke arah lebih baik.doakan sy ye..sy minta maaf..pasal dulu..ada sesuatu yg pernah berlaku antara kita..sampai sy tak benarkan awk panggil sy ayong..sy tak pernah lupa..sy minta maaf sgt2..sayang awak jugak..

dan buat insan baru dalam hidup akak, Siti Hanisah Mokhamat.terima kasih sebab jadi adik akak yang selalu ada dgn akak susah senang..baru sem ni kita rapat, tapi akak sayangkan nisa sangat2..nanti akak takde jaga diri k..jgn sedih2, akak selalu ada untuk nisa. nanti akak pesan kat nawar ngn mizar suruh tengokkan nisa.hehe..akak mintak maaf jugak kalau ada buat salah atau lukakan hati nisa sepanjang kita kenal. lepas ni kena lagi kental, akak da takde nak backup nisa..pandai2 berdikari tau. i love u..

along, angah, acik, nisa, minta maaf sebab luahkan semua kat sini. rasanya tak mampu nak ucapkan macam ni bila berdepan, nanti menangis..ssaya sangat sayangkan kamu semua, sampai bila2 kamu adik beradik saya. jangan lupa satu pon kenangan kita semua. kalau satu hari nanti kamu semua dah lupakan sy atau tak sayang sy lagi, insyaallah sy tetap nak sayang kamu semua..

# di sini jua memori tercipta, kenangan bersama tiada ku lupa ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...