Setiap warna itu memberi seribu erti kepada setiap orang..
dan warna yang sangat memberi erti kepada saya adalah UNGU!~

27.2.13

jangan robohkan tiang ukhuwah ini !

"Ukhuwah itu ibarat rumah, biar tak cantik, biar tak mewah, asalkan kita bahagia di dalamnya."

dulu selalu aku cakap yang ukhuwah kita ini sangat bahagia. selalu aku doa agar rumah ukhuwah kita ini sentiasa kukuh tidak bergoncang walau apa yang berlaku. tanpa sedar, ada penghuni rumah ukhuwah ini sendiri yang dalam diam menjadi anai-anai, sedikit demi sedikit merosakkan tiang. dan bila tiang itu semakin banyak dirosakkan, akhirnya baru kita semua penghuninya terasa ukhuwah ini sudah goyah. tunggu masa untuk roboh.

kenapa perlu rosakkannya wahai kalian? jujur aku sangat sedih dengan apa yang berlaku. dan sekarang, aku bagai tersepit. dan aku akui juga, aku turut bersalah, sebab, aku terlebih dahulu sedar kewujudan "anai-anai" itu, tapi aku diamkan. aku diam untuk taknak keruhkan keadaan, tapi aku lupa diam aku lama kelamaan semakin meranapkan.

sedihnya, perkara ni jadi di saat akhir kita semua berada di ukm ini. sepatutnya, kita tinggalkan ukm ini dengan seribu satu kenangan manis bukan? Allah..sebak rasanya. dalam situasi ni, kecewa aku tak sehebat kecewa sahabat aku. dia pastinya berganda-ganda kecewa. pasti terlalu sedih. tempiasnya aku turut rasa walau tak banyak. cuma mampu sabarkan. moga kau diberi kesabaran yang tinggi berdepan dengan dugaan ni. 

untuk "anai-anai" yang merosakkan, tahniah, tiang rumah kita sudah ranap dan sangat sukar untuk ditegakkan semula. kalian, kalau tidak selesa berada di dalam rumah ukhuwah ini, kenapa tidak keluar sahaja tanpa rosakkan apa-apa? kenapa perlu tinggalkan rasa sedih dan kecewa kepada penghuni lain? semoga kalian insaf nanti.


masih ada penghuni yang mahu tegakkan semula rumah ini? kalau seorang diri aku tak mampu.


*kalian tak akan sedar kan salah kalian? sebab kalian tak tau kewujudan blog ni. tapi sekurangnya  nanti, bila kalian terbaca, kalian tau betapa kecewanya aku. ini blog hidup aku dan aku berhak luah apa saja :")


26.2.13

aku dapat blog aku balik !

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..
Ya Allah tak tau nak cakap macam mana seronok dan terujanya aku bila dah dapat bukak blog ni semula.
sebulan yang lepas, gila sedih sebab tak dapat buka blog, hari-hari cuba buka tapi tak dapat, kawan-kawan bukak pon tak dapat.memang panas hati time tu.

blog ni tak hebat mana pon, femes apatah lagi, tapi aku sayang blog ni. macam-macam kenangan aku titipkan dalam halaman ungu ni. ada kawan cakap, buat blog baru la, dan memang aku buat. tapi rasa nak menulis tu takde. feel tak sama macam menulis kat blog ni. nasib baiklah hari ni tergerak hati nak try bukak blog ni, dan akhirnya aku dapat balik blog kesayangan aku. bahagianya ! macam jumpa kekasih lama.kekeke :P

kepada blog ungu tersayang, lepas ni jangan buat hal lagi. aku rindu tau takde kamu. hee..sepanjang sebulan kau takde dengan aku ni, macam-macam benda yang aku nak tinggalkan kat sini sebenarnya. tapi cuma mampu pendam, sebab takde tempat aku nak menulis. banyak benda bahagia, banyak jugak rasa duka. tapi aku masih tersenyum, sebab aku tau semua ni proses mematangkan aku :)

#lepas ni aku tak gusar lagi, kalau takde orang yang nak dengar aku meluah rasa, aku ada blog ungu ni dah.hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...