Setiap warna itu memberi seribu erti kepada setiap orang..
dan warna yang sangat memberi erti kepada saya adalah UNGU!~

24.9.13

Clorox Boleh Bersihkan Titik Hitam?

Emosi masih tidak stabil. masih dihantui kata-kata yang menyakitkan hati dan telinga. Tapi dalam masa yang sama, aku rasa perlu ucapkan terima kasih pada dia. Terima kasih kerana mengingatkan aku. Terima kasih kerana buat aku kembali merenung segala dosa yang aku lakukan dulu. Satu persatu aku ingat kembali. Menangis? Untuk apa? Menyesal? Ya, Terlalu ! Malu? Sangat ! rasa seperti mahu sorokkan muka di tempat yang orang lain tak akan jumpa. 

Teringat satu petikan ayat seorang sahabat di FB. “setiap kali melakukan kejahatan, akan timbul satu titik hitam pada hati.” Subhanallah. Jadi bagaimana rupanya hati aku sekarang? Sudah gelapkah dengan titik hitam? Sudah berapa banyak agaknya titik hitam yang ada? Masih adakah ruang untuk aku putihkan semula?kalaulah untuk menyucikan hati yang hitam itu semudah melunturkan kotoran di baju..

Tapi, Allah Maha Pengampun bukan? dan Allah juga yang membolak-balikkan hati manusia. tetapi Ya Rabb, aku mohon jangan balikkan hati aku ke arah lalu lagi. jangan kembalikan aku ke dunia sia-sia itu semula. Amin :")


"Wahai tuhan,
Aku tak layak masuk syurgamu,
Namun tak pula aku sanggup ke nerakamu

Ampunkan dosa dan terimalah taubatku,
Sesungguhnya engkaulah pengampun dosa-dosa besar

Dosa-dosaku bagaikan pepasir dipantai
Dengan rahmatmu ampunkan daku m
Oh tuhanku

Wahai tuhan,
Selamatkan kami ini,
Dari segala kejahatan dan kecelakaan

Kami takut kami harap kepadamu,
Suburkanlah cinta kami kepadamu,
Kamilah hamba yang berharap belas darimu..."


0 Pancaran Ungu:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...